портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА розглянули проєкт програми зайнятості населення регіону

Опубліковано 26 лютого 2021 року, 11:45 , Донецький обласний центр зайнятості

Засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення, на якому розглянуто проєкт Програми зайнятості населення Донецької області на 2021-2022 роки, відбулося 26 лютого у приміщенні Донецької облдержадміністрації. 

Участь у заході взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна, представники департаментів ОДА, Донецького обласного центру зайнятості, профспілок, роботодавців та інші.

Під час засідання директор Донецького обласного центру зайнятості Валентина Рибалко поінформувала присутніх про ключові моменти та передумови розробки проєкту Програми зайнятості. Вона зазначила, що, попри карантинні обмеження та серйозні виклики, в області вдалося зберегти понад 25 тисяч та створити майже 14 тисяч робочих місць. Це стало пріоритетним напрямком і в обговоренні майбутньої програми.

Значну увагу було приділено питанням щодо створення умов для розширення можливостей реалізації права громадян на гідну працю та забезпечення роботодавців регіону кваліфікованими кадрами.

«Весь комплекс заходів Програми спрямований, в першу чергу, на розв’язання існуючих на регіональному ринку праці проблем та передбачає консолідацію зусиль усіх сторін соціального діалогу задля підвищення рівня зайнятості населення області», - наголосила Валентина Рибалко.

Також учасники засідання розглянули питання тривалості компенсацій витрат роботодавцям на оплату праці, які працевлаштовують зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб і з категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштування.