портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА відбулась термінова нарада з пожежної безпеки в регіоні

Опубліковано 09 грудня 2019 року, 12:49 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

9 листопада в Донецькій ОДА під керівництвом заступників голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна та Дениса Клюшникова відбулась робоча нарада з питань пожежної безпеки у соціальних та освітніх закладах Донецької області. Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Під час наради обговорювали питання пожежної безпеки у школах, коледжах, інтернатах, надання консультативної допомоги з цих питань, проведення тренувальних заходів з евакуації, а також з’ясовували проблемні об’єкти, де необхідно в короткий час провести огляд систем пожежної безпеки.

Термінова нарада була зібрана через події, які сталися вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої склала 4 тис. кв. м. В цьому наріжному будинку знаходилися 19 різних організацій, установ.

За словами заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна,  до 3 січня 2020 року необхідно провести повну перевірку всіх шкіл, дитячих садків, гуртожитків та інших освітніх та соціальних закладів.

«Сьогодні ми ставимо за мету створити комісію, яка буде вести питання пожежної безпеки. У межах правового поля область перевірить приналежність систем пожежної безпеки до використання в закладах освіти, а також в закладах соціальної підтримки. Серед населення необхідно провести консультації, які мають інформувати людей про заходи з надання першої допомоги постраждалим при пожежі, про дії, які необхідно застосовувати при появі вогню, а також про служби, які його ліквідують», – зазначив заступник очільника області.

Він також додав, що з завтрашнього дня розпочинається ретельна перевірка усіх пожежних систем, а також моніторинг дотримання правил пожежної безпеки в освітніх та соціальних закладах.

За словами представників ГУ ДСНС України в Донецькій області, усього необхідно перевірити більше 1500 об’єктів по області.