портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині проходить щорічний форум «Наука. Бізнес. Інновації»

Опубліковано 09 грудня 2019 року, 14:05 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську відкрився регіональний форум «Наука. Бізнес. Інновації». До участі були запрошені представники облдержадміністрації, центральних органів виконавчої влади, керівництво області, науковці, провідні експерти у сфері інновацій, представники міжнародних організацій, бізнесу та громадських організацій регіону.

Форум став інформаційною платформою обговорення кадрового забезпечення та навчання цифрових навичок, зоною висвітлення успішних міжнародних, національних та регіональних інноваційних підходів до запуску муніципальних Smart-проєктів, простором спілкування з провідними розробниками програмних продуктів Smart City щодо їх практичного застосування, висвітлення питань надання онлайн-послуг.

«Нам всім довелося жити в той час, коли технічний прогрес і технології стрімко розвиваються. Дуже приємно, що переможці нашого регіонального фестивалю Robosmart.dn.ua, який відбувся цього року, стали переможцями українського та у травні наступного року будуть брати участь у фестивалі в Японії. Наша місія полягає в тому, щоб створити для молодого покоління всі умови для перспективного розвитку ІТ-технологій», - наголосив перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз.

Одночасно з метою сприяння реалізації наукових проєктів, створення та розвитку інноваційних бізнесів, були розглянуті перспективи створення індустріальних парків у регіоні та висвітлені можливості програм з фінансової підтримки інноваційного розвитку, у тому числі Програми ЄС «Горизонт 2020».

«Донецька область щедро наділена природніми ресурсами, і люди тут не працюють, а навіть гарують. В інших країнах інновації та альтернативна енергетика допомагають досягати тих самих прибутків, не наносячи шкоди навколишньому середовищу чи природнім ресурсам. Люди там мають більше вільного часу, який можна провести з родиною. І саме такої ефективності ми би хотіли і на Донеччині», - підкреслила під час виступу директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Оксана Головко.

По завершенні Форуму розпочнеться наукова конференція молодих вчених «Science Party», ініційована Радою молодих вчених при облдержадміністрації.