портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА відбулась зустріч з делегацією Представництва УВКБ ООН в Україні

Опубліковано 30 січня 2019 року, 17:25 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

30 січня в Донецькій облдержадміністрації відбулась зустріч першого заступника голови Донецької облдержадміністрації Євгена Вілінського з делегацією Представництва Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні. На заході була коротка презентація програм Представництва УВКБ ООН в Україні за 2014-2018 роки і плани роботи на 2019 рік, обговорення пріоритетів облдержадміністрації на 2019 - 2020 роки.

Перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Євген Вілінський зауважив на тому, що криза в Азовському морі стосується не тільки Приазов’я, а й усієї області.

«Криза в Азовському морі – це гострий прояв ситуації, яка складається в усьому східному регіоні України. Вчора на зустрічі з представництвом ЄС в Україні та Міністрами закордонних справ ми донесли свою позицію, що це питання не тільки Приазов’я, а й території всієї Донецької області. Маріуполь – це є кінцева точка багатьох логістичних ланцюгів, які йдуть не лише з Донецької, а й з Луганської областей. Тому, коли обговорюються проекти, спрямовані саме на південну частину області, ми звертаємо увагу, що основні проблеми там можуть знаходитися якраз не тільки у Маріуполі, а й у багатьох населених пунктах, особливо в тих, які наближені до лінії фронту. Тому, коли УВКБ ООН в Україні буде розробляти якісь проекти, пов’язані з напруженням в Азовському морі, то хотілося, щоб більшу увагу приділяли не тільки крупним містам, а й таким населеним пунктам, як Чермалик та Гранітне», – наголосив Євген Вілінський.

Особливу увагу приділили оснащенню контрольно-пропускних пунктів необхідним медичним та технічним приладдям.