портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА відбулась зустріч з делегацією США

Опубліковано 17 квітня 2019 року, 11:35 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

17 квітня в Донецькій ОДА відбулась зустріч голови Донецької облдержадміністрації Олександра Куця, першого заступника голови ОДА Євгена Вілінського та керівників структурних підрозділів з делегацією США, очолюваною старшим радником Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні з питань американської допомоги, Координатором програм американської державної допомоги Україні Джозефом Пеннінгтоном.

Під час заходу обговорили питання координації та співпраці, а саме обговорення координації з боку США програм екстреної та більш довготермінової допомоги на Донеччині, співпраці з МінТОТ. Оцінили поточні потреби області, з’ясували, які послуги надаються для українських громадян на тимчасово окупованих територіях.

Акцентували на реформах в Донецькій області, економічній трансформації в регіоні. Відзначили допомогу USAID у просуванні інклюзивного бачення економічного відновлення. Виділили найбільш важливі сектори та галузі в майбутньому для розвитку Донецької області та визначили роль у цій трансформації різних міст регіону, зокрема Маріуполя та Краматорська.

Керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць зазначив, що за п’ять років попри війну та окупацію частини області, Донеччина суттєво просунулася в питаннях розбудови та оновлення інфраструктури. На її території успішно реалізується програма підтримки малого і середнього бізнесу, впроваджуються загальнодержавні реформи, зокрема освіти й медицини.

«Найближчим часом наші зусилля ми би хотіли зосередити на покращенні транспортного сполучення - ремонті й побудові доріг, розвитку залізничного та авіатранспорту», – підкреслив очільник області.

Перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Євген Вілінський зауважив на тому, що найважливішою задачею області є інвестиція в людський капітал.  

«Проблема депопуляції є чи не найкритичнішою для Донеччини і має довготерміновий вплив на розвиток регіону», – підкреслив Євген Вілінський.

Під час зустрічі домовилися координувати зусилля міжнародних організацій, органів місцевого самоврядування, обласної та державної влади для ефективнішого впровадження реформ і програм.