портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА вирішували проблемні питання санаторно-курортного реабілітаційного центру «Славкурорт»

Опубліковано 11 вересня 2019 року, 17:35 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

11 вересня в Донецькій ОДА під керівництвом заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна відбулась робоча нарада з питань функціонування регіонального ландшафтного парку «Слов’янський курорт». Участь у заході також взяли керівництво структурних підрозділів Донецької ОДА, представники керівництва ПрАТ «Укрпрофздоровниця», громадськість, а також працівник ДП СКРЦ «Слов’янський курорт».

Під час засідання обговорили проблемні питання електро-, газо- та водопостачання курорту, надання реабілітаційних послуг та зміни форми власності закладу.

За словами заступника голови облдержадміністрації, вся область має додати якомога більше зусиль для збереження оздоровчого закладу.

«Слов’янський курорт за попередні роки існування завоював довіру серед мешканців Донецької області та всієї України. Люди їхали на оздоровлення навіть з-за кордону. Наразі підприємство знаходиться не в кращому періоді свого існування. Я вважаю, що вся область, а можливо і вся країна повинна допомогти курорту повернути втрачену славу, могутність і потужність. Люди мають підтримувати тих, хто поряд з ними, і з чуйністю ставитися один до одного. Якщо «Славкурорт» має такий потенціал, то наш обов’язок дати йому поштовх для розвитку і відновлення», – зазначив Вадим Філашкін.

За результатами наради прийняті узгоджені рішення, які будуть доведені до відома наглядової ради «Укрпрофоздоровниці». Після засідання наглядової ради, яке відбудеться 19 вересня 2019 року, облдержадміністрацію буде повідомлено щодо подальшої організації роботи підприємства.

Нагадаємо, що 12 серпня активісти та мешканці мікрорайону «Славкурорт» вийшли на акцію протесту, а саме перекрили автомобільну дорогу на трасі «Київ-Харків-Довжанський» у зв’язку з перманентними відключеннями їх домогосподарств від електроенергії.

Зазначена ситуація склалася внаслідок наявності заборгованості за спожиту електроенергію ПАТ «Укрпрофоздоровниця» перед  АТ «ДТЕК Донецькі електромережі» та фізичним недопуском працівників ДТЕК на відповідні об’єкти з метою відключення електроенергії санаторіям ПАТ «Укрпрофоздоровниця».