портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА з народними депутатами України обговорили зміни в адміністративно-територіальному устрої області

Опубліковано 29 листопада 2019 року, 12:10 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

29 листопада в Донецькій ОДА відбулась робоча зустріч заступника голови облдержадміністрації Юліїї Костюніної з народними депутатами України. Участь у заході взяли також представники департаменту інформаційної та внутрішньої політики. Під час заходу обговорили зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області. 

За словами заступника очільника області, на території області передбачено утворення 65 об’єднаних територіальних громад (45 – на території підконтрольній українській владі та 20 на території тимчасово непідконтрольній українській владі). Останні зміни до Перспективного плану Донецької області затверджені розпорядженням Кабінету Міністрів України від 19.06.2019 № 469-р.

Директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Наталія Чукова зауважила на тому, що стосується плану створення і громад, і районів. 

«Все, що стосується території непідконтрольної, це поділ більш географічний і базується на тих економічних показниках, які є у відкритому доступі. З 2014 року кардинально змінилася чисельність населення, структура промисловості. Більшість промислових підприємств або закриті і не працюють, або працюють не повною мірою. Тобто казати про те, що вони можуть якимось чином наповнювати бюджет, казати, що ці райони чи громади будуть спроможними, не можна. По завершенню війни, ми розуміємо, що чисельність населення не буде такою, як була до неї. Більшість людей, які змогли виїхати чи хоча б якось організувати своє життя, за ці 5 років стали членами вже якихось інших громад. Багато підприємств також виїхало разом зі своїми працівниками. Тому цей поділ є більш географічний та не має під собою такого економічного підґрунтя, як все те, що стосується підконтрольної сторони українській владі», – зазначила Наталія Чукова.

Вона також додала, що були пропозиції зробити 6 чи 8 районів, але порадившись з фахівцями зупинилися безпосередньо на варіанті з 5. Все через те, що при тій щільності населення, яка є у нашому регіоні, а також при тій кількості промислових об’єктів, створювати райони, виходячи, наприклад, з освітнього чи медичного районування, неможливо. Розподіл області по районах здійснювався, насамперед, виходячи з рівня логістичного сполучення, промислового розвитку та чисельності населення певних населених пунктів.