портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську обговорили здобутки самоврядування

Опубліковано 28 листопада 2019 року, 16:38 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Під час панельної дискусії «Розвиток місцевого самоврядування: здобутки та виклики, законодавче регулювання» на форумі «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави» обговорили здобутки реформи децентралізації, розвиток економіки та інфраструктури, а також складнощі, які виникають при формуванні нових громад. 

Участь у дискусії взяли голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін, Заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода та керівник Департаменту демократичного врядування Генерального директорату – ІІ з питань демократії Генерального секретаріату Ради Європи Даніель Попеску.

Під час виступу Андрій Клочко зазначив, що сьогодні Україна знаходиться у складній соціально-політичній ситуації у зв’язку з анексією Криму та окупацією частини Донбасу. 

«Ми перебуваємо під постійною загрозою можливого військового вторгнення з боку РФ. Тому ми потребуємо максимальної концентрації економічних та людських ресурсів. Саме у цьому реформа децентралізації дозволить створити передумови та прискорити економічний розвиток України. Успішне проведення реформи децентралізації збільшує шанси на відновлення територіальної цілісності України. Під час проведення реформи ми будемо орієнтуватися на кращі європейські практики Польщі, Угорщини та інших країн», - сказав Андрій Клочко під час свого виступу.

Заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода наголосив на спроможності об’єднаних територіальних громад, які повинні мати 100% ефективну соціальну інфраструктуру. 

«Наше завдання  - враховувати всі нюанси, побажання громадян. У проекті 1400 ЦНАПів, і кожна громада повинна його мати. Найближчі два роки нас чекає грандіозна робота», - підкреслив В’ячеслав Негода. 

Керівник Департаменту демократичного врядування Генерального директорату – ІІ з питань демократії Генерального секретаріату Ради Європи Даніель Попеску підсумував сказане учасниками, наголосивши на необхідності  поліпшення фінансової децентралізації задля проведення реформи Урядом.