портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську провели Регіональну раду з питань профорієнтації населення

Опубліковано 13 лютого 2019 року, 12:26 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

13 лютого у Краматорську відбулось засідання Регіональної ради з питань професійної орієнтації населення.  Участь у ньому взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз, керівництво структурних та територіальних підрозділів Донецької ОДА, а також філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області.

Під час наради узгоджували План заходів з реалізації Концепції державної системи професійної орієнтації населення на 2019-2021 роки. Обговорювали зміни у персональному складі Ради з питань професійної орієнтації населення, сприяння працевлаштування молоді, профорієнтацію в загальній і середній освіті та роль пробації у проведенні профорієнтаційної роботи з населенням. Також на заході нагальним питанням виступило виконання Донецькою обласною службою зайнятості Плану заходів з реалізації Концепції державної системи професійної орієнтації населення протягом 2018 року та про перспективні напрямки та профорієнтаційної роботи з молоддю.

Ігор Стокоз зазначив, що профорієнтація молоді має стати одним з пріоритетів роботи Донецької обласної служби зайнятості та закладів освіти на найближчий період. За його словами, сучасні технології та нові методології профорієнтаційної роботи зможуть стати дієвим інструментом мотивації молоді та залучення її до опанування спеціальностей, які користуються сталим попитом на ринку праці регіону або ж будуть користуватись у майбутньому.

Таким чином, було вирішено членам Регіональної ради з питань профорієнтації населення забезпечити проведення комплексної профорієнтаційної роботи щодо реалізації заходів з професійної орієнтації населення Донецької області протягом 2019 року, підготувати зауваження, додаткові пропозиції до Плану заходів, а також надати кандидатури до складу Регіональної ради з профорієнтації населення Донецької області на 2019-2021 роки, у разі потреби, проінформувати Донецький обласний центр зайнятості. Донецькій обласній службі зайнятості  необхідно підготувати та затвердити Пакет документів щодо утворення Регіональної ради з питань професійної орієнтації населення, складу учасників та Плану заходів на 2019-2021 роки.