портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську відбулась виставка «Фактор свободи»

Опубліковано 14 жовтня 2019 року, 16:47 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Під час відзначення Дня захисника України у Краматорську пройшла виставка «Фактор свободи», підготовлена Українським інститутом національної пам’яті . Таку виставку УІНП безоплатно передав у всі регіони України для експонування у інформаційно-просвітницькі стенди “Фактор свободи” про ідентифікацію українського руху в різні часи.

Виставка дає можливість по-новому переосмислити історичну роль Івана Мазепи, Симона Петлюри та Степана Бандери. Їх єднає ідея свободи, яку вони прагнули здобути для свого народу. Проте на шляху до її реалізації стояв ворог – Російська імперія в різних її проявах.  

У виставці йдеться про “виклики” напередодні боротьби Мазепи, Петлюри і Бандери, про їхні відповіді і команди, які разом відстоювали нашу свободу. Про те, як сучасна армія вшановує традиції минулих подвигів. 

Цілі покоління їхніх послідовників називали мазепинцями, петлюрівцями, бандерівцями. З вуст прихильників і ворогів ці імена звучали однаково пристрасно, перші вкладали в них захоплення і гордість, а другі – страх і ненависть. Вони досі так звучать. Свободолюбність, завзятість, незламність в українцях досі означують як мазепинське, петлюрівське, бандерівське.