портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську відбулася прем’єра документальної постанови «Внутрішня сила»

Опубліковано 10 грудня 2018 року, 11:45 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання

В рамках щорічної міжнародної акції «16 днів проти насильства» Простір підтримки Благодійного фонду «Карітас Краматорськ»  7 грудня  у м. Краматорськ відбулася прем’єра документальної постанови «Внутрішня сила»

Цей документальний театральний твір створено на основі реальних подій з життя українців, які пережили травмуючий досвід домашнього насильства в різних його проявах. Історії взяті з форумів, з судових матеріалів, з особистих розмов.

Перед глядачами  розкрито реалістичні кейси фізичного, психологічного, економічного, сексуального насильства по відношенню до дітей, літніх людей, жінок, чоловіків. За сценарієм вистави 7 героїв з числа бенефеціарів-волонтерів Простору підтримки представили на сцені 7 історій, які засновані на реальних фактах.

Створюючи цю постанову автор прагнув показати можливості сучасного театру як осередку громадської активності та мистецького інструменту побудови діалогу в суспільстві для вирішення актуальних проблем громади, в тому числі - проблеми протидії насильству. Вистава ініціює публічну дискусію на тему прав людини, насильства за гендерною ознакою та сприятиме формуванню нульової толерантності до домашнього насильства.