портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську відбувся семінар «Діяльність керівників щодо організації ефективного та безпечного освітнього середовища»

Опубліковано 18 лютого 2020 року, 17:59 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

18 лютого в межах обласної управлінської майстерні «Менеджмент у Новій українській школі» на базі Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар «Діяльність керівників щодо організації ефективного та безпечного освітнього середовища», учасниками якого стали 36 осіб.

Під час заходу було зосереджено увагу на чинних нормативно-правових документах щодо створення у закладі освіти безпечного освітнього середовища, рекомендаціях Абетки для директора школи із забезпечення комфортних і безпечних умов навчання та праці. Зокрема були розглянуті питання щодо гнучкості освітнього дизайну, ергономічності меблів, дотриманні балансу у візуальній стимуляції, організації інклюзивного середовища в закладі освіти.

Учасникам були надані поради щодо налагодження ефективних комунікацій з батьківською спільнотою здобувачів освіти, спонсорами та грантодавцями для створення більш сприятливих умов навчання та праці.

У ході роботи презентовано систему роботи закладу освіти щодо створення в ньому антибулінгової політики за проєктом «Безпечна і дружня до дитини школа». Акцентовано увагу на дотриманні академічної доброчесності, що прописано в Законі «Про освіту».

Завідувач Краматорськими територіальними курсами навчально-методичного центру Цивільного захисту та громадянської оборони Мельниченко О. Ю. провів роз’яснювальну роботу щодо навчання керівників цивільному захисту та укладання локальних документів.