портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську відкрили інтерактивну виставку «Від кремнію до кремнію»

Опубліковано 28 травня 2019 року, 19:59 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

28 травня в новому приміщенні Донецького обласного краєзнавчого музею, який був перереєстрований у Краматорську два роки тому, відбулось відкриття інтерактивної виставки «Від кремнію до кремнію». На заході були присутні заступник керівника управління культури та туризму Донецької облдержадміністрації Світлана Шмельова, працівники музею, знавці з краєзнавства, представники медіа, мешканці міста.

Присутні мали можливість подивитися фотовиставку “Таємниці курганів”, наблизитися до старовини завдяки археологічним пісочницям, відвідати кімнату геймера та фуд-зону “Аромати степу”, випивши ароматного трав’яного чаю. 

Також можна було переглянути міні-виставку крем’яних знарядь та перших цифрових пристроїв, майстер-клас Юрія Коваля “Ручне рубило” та фільм “Станіслав Самойленко: академік із Дружківки”. 

В одному музейному заході виставка розкрила два технологічних прориви людства – створення кремнієвих знарядь праці та відкриття цифрових технологій на базі кремнієвих процесорів. 

Світлана Шмельова висловила щирі вітання в адресу колег, зазначивши, що для Краматорська є дуже значимим відкриття не тільки цієї виставки, а й самого Донецького обласного краєзнавчого музею. 

“Не кожне місто може вихвалятися тим фактом, що в ньому відкрився музей, а тим паче, що в ньому оновилася виставка. Бо всі звикли до того, що частіше за все відкривають магазини або кав’ярні. Краматорськ повинен стати культурною столицею Донецької області, а ми з вами йому в цьому допоможемо”, - підкреслила заступник керівника управління культури і туризму Донецької ОДА.