портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську вшанували пам’ять загиблих від ракетного обстрілу п’ять років тому

Опубліковано 10 лютого 2020 року, 14:45 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні Краматорськ з болем та сумом згадує страшні події 2015 року. П’ять років тому, 10 лютого, російські системи залпового вогню «Смерч» розстріляли аеродром та житлові квартали міста. Від підступного ворожого вогню постраждало 64 особи, з них 17 загинуло.

Біля пам’ятного знаку на Алеї Героїв сьогодні зібрались представники обласної та міської влади, військовослужбовці, мешканці міста та громадськість. У меморіальному заході також взяв участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

В ході заходу присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Завершився меморіальний захід покладанням квітів до пам’ятного знаку.

Окремо вшанувати пам’ять загиблих військовослужбовців та цивільних мешканців мирного Краматорська на території військової частини зібрались представники командування ООС, Державної прикордонної служби, Донецької ОДА, Національної поліції, підприємств та організацій міста. Панахиду за загиблими провів капелан 81-ї окремої аеромобільної бригади отець Василь Іванюк. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіалу, створеному з уламків ворожих ракет.