портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Законопроєкт про протидію дезінформації: етапи публічного обговорення

Опубліковано 10 лютого 2020 року, 15:45

Міністерство культури, молоді та спорту України відкрито та прозоро проводить публічне обговорення проєкту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації».

Так, 15 листопада 2019 року у прес-центрі УНІА “Укрінформ” відбулася перша публічна дискусія на тему «Свобода слова, захист журналістів та інформаційного простору України від дезінформації», проводилася пряма трансляція заходу, відео доступне онлайн.

Під час заходу МКМС презентувало напрацювання у сфері законодавчого забезпечення свободи слова, захисту журналістів та інформаційної безпеки держави.

17 січня 2020 року МКМС продовжило громадське обговорення законопроєкту про протидію дезінформації та провело другу публічну дискусію, представивши основні положення проєкту закону та порівняльну таблицю проєкту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації».

Також 28 січня 2020 року МКМС провело першу стратегічну сесію експертного обговорення проєкту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації», відео стратсесії доступне онлайн.

Міністерство культури, молоді та спорту продовжує доопрацювання законопроєкту, тривають публічні обговоренння та експертна дискусія професійною спільнотою.

МКМС врахує обґрунтовані пропозиції ЦОВВ, експертів, громадськості та міжнародних партнерів перед внесенням законопроєкту на розгляд Верховної Ради.

Міністерство культури, молоді та спорту України