портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Лимані розпочато підготовчі роботи для будівництва унікального велоспортивного комплексу

Опубліковано 31 липня 2020 року, 16:11 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Підготовчі роботи для будівництва унікального велоспортивного комплексу розпочалися у Лимані. 

31 липня заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик із робочим візитом відвідали Лиман, де після переміщення з Донецька функціонує Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з велосипедного спорту.

Цей комунальний позашкільний навчальний заклад має вищу категорію та є одним із провідних в Україні, постійно знаходиться в п’ятірці кращих спеціалізованих шкіл з велоспорту за підсумками щорічної роботи. На сьогодні заклад має відділення в 5 містах Донеччини: Лимані, Бахмуті, Маріуполі, Краматорську та Слов’янську, де під керівництвом 13 тренерів-викладачів займаються 224 спортсмени.

Останнім часом за підтримки Донецької облдержадміністрації значно покращено інфраструктуру школи. Так, у 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету проведено капітальний ремонт адміністративної будівлі КПНЗ «Обласна СДЮСШОР з велосипедного спорту» (за адресою: вул. Петропавлівська, 89) на суму 1,4 млн. грн., також щорічно виділяється фінансування для забезпечення учнів необхідним спортивним інвентарем та обладнанням.

З метою подальшого розвитку велосипедного спорту на Донеччині, у місті Лиман на земельній ділянці поруч із адмінбудівлею школи передбачено зведення сучасного спорткомплексу, і наразі на вищезазначеному місці вже розпочато необхідні підготовчі роботи. Згідно проєктно-кошторисної документації, яку було розроблено в 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету, загальна вартість будівництва складає 60351,531 тис. грн.

Проєктом передбачено: спорудження ВМХ траси (треку) з усіма необхідними комплексами; триповерхової будівлі гуртожитку з можливістю розміщення 52 осіб, тренажерним залом, медичним та масажним кабінетами, конференц-залом, кімнатою приймання їжі; котельні для газового опалення гуртожитку, гаражу на 1 авто з приміщенням для ремонту й зберігання велосипедів та господарської будівлі; благоустрій території.

Відзначимо, що за умови дотримання сучасних міжнародних вимог при будівництві велотраси та здобуття необхідної сертифікації, вона зможе стати єдиною подібною в Україні. Новий трек дозволить готувати в дисципліні «ВМХ racing» спортсменів з 8 років, при цьому даючи юнакам і дівчатам базові навички для виступу в інших дисциплінах велоспорту. Також тут планується проведення навчально-тренувальних зборів за участю національної команди, змагань обласного та всеукраїнського рівнів.