портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Восени обласний лікарсько-фізкультурний диспансер у Бахмуті прийме перших відвідувачів

Опубліковано 31 липня 2020 року, 16:24 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Підходить до завершення реалізація проєкту з реконструкції комплексу будівель для обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру, що після переміщення з Донецька відновлює повноцінну діяльність у місті Бахмут на базі колишнього державного закладу «Вузлова лікарня станції Артемівськ державного підприємства «Донецька залізниця» (за адресою: вул. О.Сибірцева, 3).

31 липня з робочою поїздкою на об’єкті побували заступник голови облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

З представниками організацій, дотичних до реалізації проєкту, керівництво області обговорило нагальні питання, які потребують завершення до дати офіційного відкриття: налагодження зовнішнього електропостачання, розміщення меблів та медичного обладнання, а також оформлення необхідних документів задля введення в експлуатацію. При цьому в усіх будівлях комплексу – головному корпусі, гуртожитку та водолікарні – за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету вже зроблено всі види робіт.

У диспансері функціонуватимуть палатне відділення на 8 ліжок, діагностичне та реабілітаційне відділення, хірургічний блок, рентгенівський кабінет, зал лікувальної фізкультури, кабінети механотерапії, фізіотерапії, з масажу; лабораторії загально-клінічних та біохімічних досліджень; кабінети лікарів – кардіолога, ортопеда-травматолога, гінеколога, отоларинголога, офтальмолога, психотерапевта, невропатолога, стоматолога.

У гуртожитку на 8 кімнат проживатимуть медичний персонал та лікарі, а також тимчасово розміщуватимуться спортсмени. Для якісного відновлення відвідувачів збудовано водолікарню, яка має басейн, сауну, інфрачервону сауну, сольову кімнату, ванне відділення, а також тенісний корт. Окрім цього, у рамках реалізації проекту облаштовано парковку на 8 автомобілів, гараж, виконано благоустрій території.

Нагадаємо, що обласний лікарсько-фізкультурний диспансер має за мету надання медичної допомоги населенню в частині проведення профілактики, діагностики, лікування захворювань та ушкоджень, пов’язаних із зайняттям фізичною культурою і спортом. У його завдання входить контроль над функціональним і фізичним станом спортсменів різного віку – від дітей, які роблять перші кроки в спорті, до провідних атлетів.