портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Лимані триває будівництво унікального велоспортивного комплексу: які роботи виконано за 6 місяців

Опубліковано 11 лютого 2021 року, 13:23 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Сучасний комплекс з велосипедного спорту зі спеціалізованою трасою ВМХ у місті Лиман Донецької області має стати єдиним подібним в Україні, адже дозволить якісно проводити навчально-тренувальний процес за участю національної збірної та змагання різного рівня. Цей об’єкт почали споруджувати в серпні 2020 року та планують завершити в 2021-му.

11 лютого зі станом зведення об’єкту ознайомилися заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Представники підрядної організації – ТОВ «БУДТЕХМАШ» – запевнили, що роботи тривають згідно раніше затвердженого графіку. Наразі активно ведеться внутрішнє оздоблення триповерхової будівлі майбутнього гуртожитку, що матиме тренажерний зал, медичний та масажний кабінети, конференц-залу, їдальню, зможе розмістити спортсменів, тренерсько-викладацький та суддівський склад під час проведення спортивних заходів. На сьогодні на об’єкті облаштовано 2 та 3 поверхи, змонтовано системи водопостачання, опалення і протипожежного захисту, завершуються фасадні роботи.

Окрім цього, збудовано котельню для опалення гуртожитку, проходить монтаж зовнішнього газопостачання. Зроблено основу господарської споруди з гаражем та приміщенням для ремонту і зберігання велосипедів. У рамках будівництва треку BMX споруджено ряд блоків ФБС заввишки 5 метрів, виготовлено металевий пандус для підйому на стартову рампу. Також сформовано більшість елементів траси, що матиме 3 віража та 4 прямих – ці роботи буде продовжено за сприятливих погодних умов.

Відзначимо, що головною метою будівництва велокомплексу є відновлення повноцінної діяльності Обласної спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву з велосипедного спорту в місті Лиман після переміщення закладу з Донецька. Новий велотрек дозволить готувати в дисципліні «ВМХ racing» спортсменів з 8 років, при цьому даючи юнакам і дівчатам базові навички для виступу в інших видах велоспорту.

Інші новини за темою