портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Лимані відзначили сьому річницю звільнення від російської окупації

Опубліковано 04 червня 2021 року, 12:59

Урочистий мітинг, присвячений сьомій річниці визволення Лиману від російсько-окупаційних військ,  відбувся сьогодні, 4 червня, поблизу міста, на місці загибелі солдата 79-ї окремої аеромобільної бригади Юрія Власенка. 

Участь у заході взяли керівники міста, представники командування ООС, Донецької облдержадміністрації, місцеві мешканці, ветерани та родини бійців, які у 2014 віддали свої життя за свободу та територіальну цілісність України.

Заступник Командувача операції Об'єднаних сил полковник Григорій Токар звернувся до присутніх та наголосив, що, як і у 2014 році, Збройні сили України гідно несуть свою службу та виконують завдання з захисту держави.

Директор департаменту з питань цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко подякував родинам загиблих за виховання справжніх героїв, які поклали життя за Україну. Також він нагадав, що сьогодні Україна відзначає і Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії.

 "Війна забирає життя не лише у дорослих, а й у дітей. З початку збройної агресії Російської Федерації на території  Донецької та Луганської областей загинуло понад 240 дітей, ще 56 пропали безвісти, отримали поранення і травми, за даними різних джерел, від 167 до понад 500 малолітніх громадян України.

Враховуючи рішення Генеральної асамблеї ООН, яка, під егідою ООН, заснувала Міжнародний день дітей - безневинних жертв агресії, Верховна Рада України установила в Україні День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, який відзначатиметься щороку 4 червня", - зазначив він.