портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Протокол засідання конкурсної комісії з проведення конкурсу на посаду директора Слов’янської спеціальної школи № 41 Донецької обласної ради

Опубліковано 04 червня 2021 року, 12:01 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

ПРОТОКОЛ засідання конкурсної комісії з проведення конкурсу на посаду директора Слов’янської спеціальної школи № 41 Донецької обласної ради

03.06.2021                               м. Краматорськ                                    № 1

Голова комісії


Тетяна СІДАШЕВА


Секретар комісії


Тетяна КАЛИТИНСЬКА


Члени комісії:


Наталія АРТАМОНОВА




Інна БАДРАЖАН




Тетяна ЗАМОРСЬКА




Оксана СОЛОМАХІНА




Інна СТРАШКО





Відсутні з поважних причин:


Валентина КАРПЕНКО


Вікторія ШЕВЧЕНКО


Запрошена:                                       Людмила ТИЧИНА

Порядок денний:

І. Про проведення конкурсу на посаду директора Слов’янської спеціальної школи № 41 Донецької обласної ради (далі - конкурс), який складається з:

1. Перевірки на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти, зокрема Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», інших нормативно – правових актів у сфері загальної середньої освіти, що здійснюється шляхом письмового тестування;

2. Перевірки професійних компетентностей шляхом письмового вирішення ситуаційного завдання;

3. Публічної та відкритої презентації державною мовою перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти, а також надання відповідей на запитання членів конкурсної комісії в межах змісту конкурсного випробування;

4. Проведення підрахунку результатів конкурсу та визначення його переможця.

СЛУХАЛИ:

Тетяну Сідашеву, голову комісії, яка привітала членів конкурсної комісії, повідомила, що у конкурсі на посаду директора Слов’янської спеціальної школи № 41 Донецької обласної ради (далі - заклад) приймає участь один кандидат Борисова Альона Вікторівна.

ВИСТУПИЛИ:

Тетяна Калитинська, секретар комісії, щодо повідомлення членами конкурсної комісії про наявний конфлікт інтересів.

Від членів конкурсної комісії повідомлень не надійшло.

Конкурсною комісією визначено, що документи Альони Борисової, як кандидата на посаду директора закладу, відповідають встановленим законом вимогам.

На виконання розпорядження голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово - цивільної адміністрації від 30.04.2021 №401/5-21 «Про оголошення конкурсу» наказом директора департаменту від 06.05.23021 № 145/165-21к «Про оголошення конкурсу на зайняття посади директора Слов’янської спеціальної школи № 41 Донецької обласної ради» було оголошено конкурс та оприлюднено його наступного робочого дня (07.05.2021) на сайті облдержадміністрації.

Конкурс проходив 03.06.2021 у приміщенні департаменту за адресою: м. Краматорськ, вул. Василя Стуса, буд. 47 з 09 год. 00хв. по 10 год. 30 хв.

Перший етап конкурсу - тестування на знання законодавства у сфері загальної, середньої освіти проходив з 09 год. 00 хв. по 09 год. 13 хв.

Із примірного переліку питань для перевірки знань законодавства у сфері загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 19.05.2020 № 654 було сформовано 5 білетів по 30 тестових питань  у кожному. Шляхом жеребкування Альона Борисова обрала білет № 5.

За результатами письмового тестування Альона Борисова надала правильні відповіді на 30 тестових питань та отримала відповідно 2 бали.

Відповідно до Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст, що перебуває в управлінні Донецької обласної ради, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово – цивільної адміністрації від 22.01.2021 № 46/5-21, зареєстрованого в Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Харків) 09.02.2021 за № 5/185 (далі - Положення про конкурс), за результатами першого етапу конкурсу Альона Борисова, вважається такою, що пройшла письмове тестування та може бути допущена до участі у другому етапі конкурсу - розв’язанні ситуаційного завдання.

Другий етап конкурсу проходив з 09 год. 22 хв. по 09 год. 41 хв. шляхом розв’язання ситуаційних завдань.

Головою конкурсної комісії Тетяною Сідашевою 03.06.2021 були затверджені три питання ситуаційних завдань. Шляхом жеребкування Альона Борисова обрала  перше питання.

За результатами розв’язання ситуаційного завдання комісією були оцінені особистісні компетенції, знання спеціального законодавства, досвід під час виконання посадових обов’язків, що пов’язаний із завданням та змістом роботи. Відповідь Альони Борисової була оцінена максимально - 2 бали. Нею проведений детальний аналіз ситуації, виявлено проблему, обрано й обґрунтовано шляхи її вирішення, запропоновано управлінське рішення, відповідно до чинного законодавства.

Отже, відповідно до Положення про конкурс, за результатами другого етапу конкурсу, Альона Борисова вважається такою, що пройшла ситуаційне завдання та допущена до участі у третьому етапі конкурсу – публічній та відкритій презентації.

Третій етап конкурсу на зайняття посади директора закладу проходив з 10 год. 10 хв. по 10 год. 30 хв.

Під час проведення публічної та відкритої презентації перспективного плану розвитку закладу, а також надання відповідей на запитання членів конкурсної комісії Альона Борисова  надала задовільні відповіді.

Наголосила, що освітній процес учнів у закладі має корекційну спрямованість, шляхом індивідуального та диференційованого підходів забезпечується корекція порушень розвитку, засвоєння освітньої програми, розвиток здібностей та подальша соціалізація.

Основною стратегією розвитку закладу Альона Борисова вбачає у реалізації нового положення про спеціальну школу, покращенні якості навчального процесу, відповідно до вимог «Нової української школи», створенні безпечних умов навчання, співпраці з батьками, зміцненні комфортного простору й матеріально- технічного забезпечення, стимулюванні педагогічних працівників до впровадження передового педагогічного досвіду, збереженні існуючого та збільшенні, у майбутньому, контингенту учнів.

На запитання члена комісії Тетяни Заморської щодо партнерських відносин з батьками, Альона Борисова повідомила, що найближчим часом буде підписаний та зареєстрований колективний договір та створена профспілка, регулярно проводяться збори з батьками, на яких заслуховуються проблемні питання та можливі шляхи їх вирішення.

Наталія Артамонова запитала про користування інтернетом учнями школи та дотримання всіх правил безпеки. Надана відповідь про існування вай-фай зони, встановлення фільтрів та проведенні вихователями виховних годин з учнями із зазначеного питання.

Запрошена – в.о. начальника відділу інклюзивної освіти та соціального захисту дітей управління освітньої політики та менеджменту департаменту освіти  і науки  облдержадміністрації  Людмила  Тичина  повідомила,  що у   2020 - 2021 навчальному році до закладу здійснено моніторинговий візит  Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та порушень щодо користування інтернатними послугами не виявлено.

Тетяна Калитинська, зазначила, що Альона Борисова працює у закладі досить тривалий час, з 2018 року займає посаду заступника директора з навчально – виховної роботи, а з 2019 виконує обов’язки директора закладу. При цьому поцікавилася, чи на цей час є питання, які викликають складнощі у роботі. Конкурсантка пояснила, що це питання фінансового характеру. Тому, першочерговим у підвищенні кваліфікації вбачає саме з це питання.

Після проведення трьох етапів конкурсу та заслуховування відповідей на поставлені запитання, комісією проведений підрахунок результатів конкурсу, шляхом додавання середніх балів, виставлених у зведеній відомості за кожною окремою вимогою до професійної компетентності, та балів за результатами тестування. Переможцем конкурсу визнана Альона Борисова, яка отримала загальна кількість балів – 5,8.

ВИРІШИЛИ:

1. Відповідно до Положення про конкурс, за результатами проведення конкурсу, визначити переможцем конкурсу на посаду директора Слов’янської спеціальної школи № 41 Донецької обласної ради Борисову Альону Вікторівну.

2. Упродовж двох робочих днів з дня завершення конкурсного відбору оприлюднити результати конкурсу на вебсайті Донецької обласної державної адміністрації, департаменту освіти і науки облдержадміністрації та вебсайті закладу освіти.

3. Протягом трьох робочих днів з дня оприлюднення рішення про  переможця конкурсу призначити Альону Борисову на посаду директора Слов’янської спеціальної школи № 41 Донецької обласної ради в установленому законом порядку та укласти з нею строковий трудовий договір в установленому законом порядку.


ГОЛОСУВАЛИ:

          «за»             - 7

          «проти»      - немає

          «утримались» - немає


Відеофіксація конкурсного відбору на посаду директора Слов’янської спеціальної школи № 41 Донецької обласної ради від 03.06.2021.