портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Маріуполі готується до відкриття регіональне представництво Консультативної місії Європейського Союзу

Опубліковано 13 липня 2020 року, 16:15

Регіональне представництво Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС), діяльність якого буде спрямована на активізацію реформ у секторі цивільної безпеки у Донецькій області, готується до відкриття у Маріуполі. Про це повідомив голова місії КМЄС в Україні Антті Хартікайнен під час зустрічі з керівництвом Донецької облдержадміністрації.

Під час зустрічі Антті Хартікайнен представив керівника регіонального представництва КМЄС у Донецькій області Мартіна Кулісека та розповів про його досвід роботи у країнах, які постраждали внаслідок збройних конфліктів. Окрему увагу Антті Хартікайнен приділив основним цілям діяльності представництва.

«Хоча зараз наша діяльність сконцентрована на відкритті офісу у Маріуполі у вересні, представництво вже працює в режимі онлайн. Нами розроблені навчальні програми для офіцерів поліції з протидії домашньому насильству та діяльності в умовах пандемії. У подальшому ми плануємо розширювати перелік проєктів та у тісній співпраці з обласною владою вивчати безпекову ситуацію у регіоні та докладати зусиль для її покращення», - наголосив Антті Хартікайнен.

Заступник голови Донецької ОДА Вадим Філашкін зазначив, що в цілому безпекова ситуація у регіоні залишається стабільною.

«Якщо говорити про кримінальні правопорушення, то у нас ситуація значно краща, ніж у багатьох регіонах України. Пов’язано це з тим, що зовсім поруч знаходиться лінія фронту, і у області постійно знаходиться значна кількість правоохоронців та військовослужбовців. Проте важливою проблемою залишається домашнє насильство. Причиною його виникнення є безліч факторів, але ми працюємо над тим, щоб не допускати виникнення таких ситуацій», - зауважив він.

Окремо Вадим Філашкін розповів про розвиток додаткового компоненту громадської безпеки, який наразі впроваджується у області.

«Наразі в Україні реалізується проєкт «Поліцейський офіцер громади». В рамках проєкту у кожній об’єднаній територіальній громаді з’явиться офіцер, який постійно буде контактувати з місцевим населенням та, окрім розкриття злочинів, допомагати вирішувати нагальні конфлікти та проблеми у громаді. Цей проєкт у тому числі покликаний зменшити рівень соціальної напруги та проявів побутового насильства», - повідомив Вадим Філашкін.

Протягом зустрічі представники делегації КМЄС та Донецької ОДА також обговорили питання відкриття представництва, подальшої співпраці та погодження планів розвитку громадської безпеки у області.