портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У медзакладах Донеччини кисневу підтримку отримують понад тисяча хворих на COVID-19

Опубліковано 07 квітня 2021 року, 15:38

Понад тисяча хворих на COVID-19 отримують кисневу підтримку у лікарнях Донецької області. Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

«На сьогодні на стаціонарному ліжку знаходяться 1476 хворих, з яких 1083 отримують кисневу підтримку. В цілому завантаженість ліжок складає майже 50%.  40% складає завантаженість ліжок, які підключені під кисень – централізований або за допомогою кисневих концентраторів»,  - сказав Олександр Педенко.

Він зазначив, що дещо змінився і перебіг хвороби.

«Хвороба трішки змінилася.  Під час першої хвилі інкубаційний період складав до 2-3 тижнів, то наразі він скоротився. В першу-другу хвилю виключно хворіли літні люди, то зараз хворіють молоді люди. Більше дітей стало хворіти.  На сьогодні ця хвороба лабораторно підтверджена майже у 3 тис. дітей.  Одна дитина померла від ускладнень COVID-19», - повідомив Олександр Педенко.

 

Інші новини за темою