портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Покровську педагоги закладів дошкільної освіти обговорили питання духовно-морального виховання

Опубліковано 18 грудня 2019 року, 14:11 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

17 грудня на базі закладу дошкільної освіти № 11 «Чебурашка» Покровської міської ради відбувся обласний семінар-практикум «Організація освітнього процесу закладів дошкільної на засадах інтеграції як основа формування дитячого світогляду» за участі 54 педагогічних працівників – методистів методичних кабінетів, завідувачів, вихователів-методистів, вихователів закладів дошкільної освіти ї області.

Мета заходу - надання методичної допомоги педагогічним працівникам закладів дошкільної освіти Донецької області щодо організації роботи з виховання дітей на загальнолюдських морально-етичних цінностях (добра, любові, гідності, обов’язку, совісті, честі), розуміння яких в українській духовній традиції пов’язано з християнськими чеснотами.

Під час заходу акцентовано увагу на тому, що в умовах модернізації системи освіти України провідним завданням педагогів залишається виховання на загальнолюдських морально-етичних цінностях поваги до себе та іншого, турботи та ін.

Педагоги відвідали відкриті заняття, ознайомилися системою роботи з виховання моральних чеснот дітей дошкільного віку у закладі, яка має інтегрований характер та містить заняття з парціальних програм «Вчимося жити разом», «Духовно-моральне виховання дітей дошкільного віку на християнських цінностях», заслухали презентацію роботи методичної служби м. Покровська з організації духовно-морального виховання дітей дошкільного віку.

Також учасників заходу ознайомлено з теоретичними питаннями процесу виховання на цінностях як складової Нової української школи; методичними матеріалами щодо проведення заняття до Дня святого Миколая.

Наприкінці заходу учасники обласного семінару-практикуму отримали благодійницьку допомогу від ВБФ «Східноєвропейська гуманітарна місія» – літературу духовно-морального спрямування.