портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Сіверській ОТГ відкрито школу, відремонтовану в рамках проєкту «Велике будівництво»

Опубліковано 01 вересня 2020 року, 15:23 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Сіверська школа № 2, яку капітально відремонтували у Сіверській ОТГ в рамках національного проєкту «Велике будівництво», урочисто відкрились 1 вересня.

В урочистому відкритті  взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна та радник голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук.

У Сіверській школі № 2 замінено покрівлю, здійснено термомодернізацію будівлі, капітальний ремонт зовнішніх систем водопостачання і каналізації, опалення, систем електропостачання та електроосвітлення, проведено капітальний ремонт внутрішніх приміщень, улаштовано нові ґанки і майданчики, огорожу території школи і спортивних майданчиків, благоустрій прилеглої території, спортивне ядро. Школа забезпечена сучасним навчальним обладнанням та меблями, шкільними автобусами. Відсьогодні у ній вчитимуться 236 учнів. У перспективі вона зможе прийняти на навчання 560 школярів. Капітальний ремонт школи проведено за рахунок коштів обласного бюджету.

«Сьогодні ми відкриваємо двері повністю оновленої школи, завдяки ініціативі президента України, зусиллям голови облдержадміністрації та Сіверської громади. Бажаю учням успіхів у навчанні, нових досягнень, педагогам натхнення та наснаги, батькам радісних моментів та терпіння!», - наголосила Юлія Костюніна.

Вона також зазначила, що з початком навчального року будівля школи набула довершеного вигляду, теплоти та душевності, завдяки декоративному оформленню внутрішніх приміщень школи зусиллями школярів та педагогічного колективу.

Під час заходу учні початкової ланки долучили гостей до виконання проєкту «Найкращий вулкан», юні хіміки продемонстрували хімічні експерименти «Фараонова змія», «Незгораюча купюра та хустка». Шкільний козацький рій «Молода січ», учасники гри «Сокіл» («Джура»), виконали музичну композицію на тему справжнього патріотизму і любові до України.

«Велике будівництво» — національний проєкт, спрямований на масштабну розбудову якісної інфраструктури України включно з дорогами та такими соціально важливими об’єктами, як школи, дитячі садки та спортивні об’єкти.