портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Слов’янську відбулось засідання обласного комітету доступності людей з обмеженими можливостями до інфраструктурних об’єктів

Опубліковано 14 березня 2019 року, 15:48 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

14 березня в Слов’янську відбулось засідання обласного комітету доступності людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури під керівництвом заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Стокоза.

Під час заходу обговорили питання організації роботи, визначення основних завдань у 2019 році в напрямку створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, а також оновлення складу обласного комітету доступності людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз зазначив, що основні проблеми неналежної побудови об’єктів доступності потребують негайного вирішення.

«Китайці кажуть, що дорога протяжністю 1000 лі починається з першого кроку. Тому першочерговим завданням є початок виправлення існуючих проблем та недопущення їх у майбутньому. При побудові інфраструктурних споруд з об’єктами доступності необхідно враховувати всі норми, які повинні бути дотримані при створенні пандусів, санітарних та душових кімнат, сходів або поручнів. Це стосується як лікарень, шкіл, під’їздів чи адміністративних будівель, так і банків, магазинів тощо», – зауважив Ігор Стокоз.