портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Соледарській ОТГ відкрився дванадцятий для Донеччини Центр безпеки громадян

Опубліковано 09 липня 2020 року, 13:59

Урочисте відкриття  Центру безпеки громадян відбулося сьогодні у Соледарській об'єднаній територіальній громаді (ОТГ).   

В рамках підписаного меморандуму про взаємодію  між Державною службою з надзвичайних ситуацій та Донецькою облдержадміністрацією передбачено створення 28 Центрів безпеки в області. Центр безпеки у  Соледарській ОТГ став для Донеччини дванадцятим.  

«Я думаю, що в подальшому  ми будемо нарощувати наші зусилля щодо надання допомоги нашим громадянам,  скорочення часу прибуття необхідних служб на місце події,  організації та координації дій підрозділів Державної служби надзвичайних ситуацій, пожежно-рятувальних служб, підрозділів екстреної медицини, Національної поліції, щоби ті проблеми, які виникають в громаді, вирішувались  в короткі терміни», -  зазначив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий. 

За його словами, перший Центр безпеки громадян, який був відкритий на території  Донецької області, мав площу 180 квадратних метрів.  Новий сучасний підрозділ у Соледарській ОТГ має площу вже 360 квадратних метри.   

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін повідомив, що особливістю Центру безпеки в Соледарській ОТГ є наявність піротехнічного підрозділу. Це важливо в умовах наближення до  лінії розмежування.

«Вважаю, що з сьогоднішнього дня 20-тисячна громада Соледару стала ще безпечніша» , - сказав Микола Чечоткін.  Він висловив слова вдячності Донецькій ОДА за підтримку проекту та увагу, що приділяється в області питанням безпеки.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін привітав членів територіальної громади та рятувальників з початком роботи нового Центру безпеки.   «Це не  останній Центр безпеки громадян. В цьому році ми плануємо відкрити ще чотири.  Два уже готові до відкриття, два – на стадії  завершення.  Що таке центр безпеки? Це, по перше, безпекова складова наших громадян. Якщо ми не будемо турбуватися за безпекову складову, то гріш ціна таким керівникам.    Я хочу подякувати нашим рятувальникам. Завжди казав і казати буду : рятувальники Донеччини -  одні з самих найкращих», -  зазначив  Вадим Філашкін.

Під час урочистого заходу відбулося нагородження рятувальників відзнаками Міністерства внутрішніх справ України, а також відомчими нагородами від голови ДСНС та Донецької ОДА.