портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У наближеному до лінії розмежування Луганському триває відновлення житла, що постраждало внаслідок бойових дій

Опубліковано 09 липня 2020 року, 16:51

Відновлення житла, що постраждало внаслідок бойових дій, триває у селищі міського типу Луганське Бахмутського району. 

В ході робочої поїздки до Донецької області перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий та голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін ознайомились з ходом виконання робіт, які виконуються за рахунок обласного матеріального резерву.

Сергій Яровий подякував представникам зведеного підрозділу ДСНС за їх роботу та вручив державні нагороди.

«Найвищою оцінкою вашої діяльності є схвальна реакція наших громадян, які отримують своєчасну та необхідну допомогу. Рівень довіри громадян до вас – це той самий критерій, за яким можна оцінювати діяльність Служби та системи внутрішніх справ в цілому. Дякую вам за вашу службу!», - сказав він.

Також Сергій Яровий доручив керівництву обласних управлінь ДСНС та Національної поліції організувати гідний відпочинок для співробітників, які беруть участь у відновленні житла.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін повідомив, що до кінця року заплановано відновлення близько 1000 об’єктів.

Окрім цього, Сергій Яровий, Микола Чечоткін та Вадим Філашкін поспілкувались з місцевими мешканцями, які розповіли про нагальні потреби у відновленні житла. Так, одна з мешканок Луганського повідомила, що внаслідок обстрілів у її будинку з’явились тріщини, існують проблеми з вікнами та вхідними дверима. Вадим Філашкін зазначив, що покрівля, вікна та двері будуть замінені за рахунок обласного матеріального резерву, а щодо укріплення будинку обласна влада звернеться до міжнародних організацій.

«У нас вже є досвід роботи з донорами, коли вони тут, у Луганському, виконували утеплення та укріплення будинків. До нас звернулась жінка віком 69 років, яка проживає зі своєю матір’ю, якій вже 95-ть. В першу чергу ми маємо надавати  допомогу саме таким людям», - заявив він.