портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Торецьку створюють ПЛР-лабораторію та вже розпочали ІФА-тестування на COVID-19

Опубліковано 09 липня 2020 року, 17:07

Створення ПЛР-лабораторії  для проведення тестування населення в місті Торецьк відбувається завдяки виділеної з бюджету Донецької області субвенції у розмірі 1 млн. 377 тисяч гривень. 

За сприяння голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка було виділено субвенцію з обласного бюджету для вирішення питання щодо придбання обладнання для здійснення тестування на полімеразну ланцюгову реакцію (ПЛР) на базі Торецького лабораторного центру. Наразі триває вивчення пропозицій для подальшого придбання обладнання для ПЛР-лабораторії, яка дозволить зменшити навантаження на лабораторію в м. Слов’янськ.

Цього тижня лабораторія імуноферментного аналізу на базі Торецької міської філії ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» завдяки фінансовій підтримці військово-цивільної адміністрації міста Торецьк вже розпочала ІФА-тестування на COVID-19. Таким чином, до міста Слов’янськ будуть направлятись матеріали лише тих громадян, що прибули з-за кордону чи з тимчасово непідконтрольної українській владі території. Лабораторний аналіз мешканців, що направлені до стаціонарних відділень, мають позитивний результат експрес-тестів або контактних з інфікованими на коронавірус осіб, буде здійснюватися в Торецьку. Відповідно, процес отримання результатів тестування зменшиться від 14 днів до 1-2 днів.

Керівник військово-цивільної адміністрації Василь Чинчик оглянув лабораторію для імуноферментного аналізу та пройшов тестування для того, щоб особисто переконатись у швидкості отримання результату та якості роботи лабораторії.

Створення в місті ПЛР-лабораторії та здійснення ІФА-тестування на COVID-19 дозволить не тільки мешканцям Торецької громади, а й жителям Покровська, Селидове, Костянтинівки швидко отримувати результати тестування на коронавірус.

За матеріалами відділу внутрішньої та інформаційної політики військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області