портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Затримана особа, яку підозрюють у підпалі стерні в Бахмутському районі

Опубліковано 09 липня 2020 року, 17:37

Затримана особа, яку підозрюють у підпалі стерні в Бахмутському районі. Про це повідомив заступник голови Донецької ОДА Вадим Філашкін під час наради за участю керівників профільних структурних підрозділів, представників органів місцевого самоврядування, представників ДСНС та Національної поліції.

Наразі працівниками ГУ Національної поліції в Донецькій області проводяться заходи щодо документування факту підпалу стерні працівником фермерського підприємства у Бахмутському районі.

«Всі ми знаємо, що трапилось в Луганській області. Знаємо, скільки пожежа зруйнувала домівок і забрала людських життів. На 90% відсотків я впевнений, що така ситуація як в Бахмуті, сталась і на Луганщині – почали палити поле, піднявся вітер і наробив лиха», - зазначив Вадим Філашкін.

Учасники наради доповіли про ситуації в області. Так, за їх словами, кількість пожеж на Донеччині у порівнянні з минулим роком збільшилась в два рази. Але, за словами представників ГУ ДСНС,  рятувальники  Донецької області готові до усунення можливих пожеж.   Наразі вони допомагають Луганщині боротись з лихом – там працює понад 60 одиниць техніки та 300 осіб особового складу. 

За результатами наради вирішили  в найкоротші терміни створити  робочі групи на місцях із залученням представників ДСНС, АПК, екоінспекції та сфери лісового господарства, проводити роз’яснювальну роботу, здійснювати нагляд за полями, а також створити матеріальний резерв в органах місцевого самоврядування на випадок запобігання та протидії пожежам.

Нагадаємо, 17 квітня 2020 року набрав чинності Закон № 556-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу».   Згідно із Законом  знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем караються штрафом від 91 тис. 800 грн до 153 тис. грн.