портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У закладах освіти на Донеччині пройшла низка заходів, присвячених Героям Небесної Сотні

Опубліковано 19 лютого 2021 року, 18:26 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Низку заходів, присвячених Героям Небесної Сотні, було проведено цього тижня у закладах освіти Донецької області.

20 лютого – День Героїв Небесної Сотні – пам’ятна дата для всієї України, яка вшановує подвиг учасників Революції Гідності.

Протягом тижня у закладах освіти області відбулись виховні години, тематичні виставки, інформаційні п’ятихвилинки, організовано перегляд фільмів про події Майдану. Також учні шкіл долучилися до Всеукраїнської акції «Ангели пам’яті», розвішуючи власноруч виготовлених паперових янголів на деревах та біля пам’ятних знаків на честь Героїв Небесної Сотні.

Напередодні пам’ятного дня на подвір’ї Бахмутської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №18 імені Дмитра Чернявського відбулась міська меморіальна акція «Ми Сотнею пішли на небо», у якій взяли участь представники міської влади, громадських організацій, військовослужбовці, жителі громади, актив шкільного учнівського самоврядування та педагоги. Присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання, поклали квіти до меморіальної дошки випускнику школи Герою України Дмитру Чернявському.

На шкільному подвір’ї Світлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Добропільської міської ради, де встановлено меморіальну дошку на честь випускника школи Героя Небесної Сотні Володимира Наумова, зібрались учні старших класів, представники відділу освіти, військовослужбовці, щоб згадати трагічні події лютого 2014 року та вшанувати громадянський подвиг Героїв Небесної Сотні. Під мелодію гімну Майдану «Пливе кача» присутні поклали квіти до пам’ятної дошки та вшанували пам’ять загиблих Героїв хвилиною мовчання.

Учні Слов’янської загальноосвітньої школи І -ІІІ ст. №12 взяли участь у міському заході біля будівлі СБУ та вшанували пам’ять Героя України Володимира Рибака покладанням квітів до меморіальної дошки.

Кожне слово, вірш чи пісня, що лунали на цих заходах, мали на меті увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави. Герої віддали свої життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.