портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Учасники онлайнової конференції обговорили важливі питання щодо розвитку Донецької та Луганської областей

Опубліковано 23 квітня 2021 року, 19:21

Питання щодо підготовки Стратегії економічного розвитку Донецької та Луганської областей;  розмінування й державної підтримки територій, що зазнали негативного впливу війни;  компенсації за зруйноване під час активних бойових дій житло говорили учасники онлайнової конференції, яка відбулась під головуванням міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій  Олексія Резнікова сьогодні, 23 квітня.

Захід відбувся за участю голів територіальних громад Донеччини й Луганщини.

У Донецькій області створено 36 місцевих комісій з обстеження зруйнованого та пошкодженого житла. На сьогодні вже отримано 518 заяв від постраждалих, обстежено 347 зруйнованих та пошкоджених будинків і квартир. Протягом 2020-2021 року облдержадміністрацією було проведено 11 засідань комісії, які ухвалили 123 позитивні рішення про надання грошової компенсації за зруйноване житло на загальну суму 32  млн гривень.  

Щодо мінної безпеки, то, за попередньою оцінкою, площа районів, забруднених мінами та вибухонебезпечними залишками війни, складає понад 7 тисяч квадратних кілометрів на контрольованій території та вдвічі більше – на окупованих територіях Донецької, Луганської областей та АР Крим. На Донеччині з початку російської збройної агресії розміновано (перевірено) понад  26 641 га території та понад 45 га акваторії; знищено або знешкоджено 145 370 вибухонебезпечних предметів.

«Спільна мета української влади та суспільства – відновити мир в Україні. Важлива складова цього процесу - економічна. Саме тому Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій розробляє Стратегію економічного  розвитку Донецької та Луганської областей.  На конференції обговорили окремі аспекти її створення, внесли свої пропозиції, які, сподіваюся, будуть враховані у кінцевому варіанті Стратегії»,  - зазначив  голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.