портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області підбило підсумки роботи у 2020 році

Опубліковано 25 лютого 2021 року, 13:32

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області провело розширену селекторну нараду за підсумками роботи обласного управління та його відділень у 2020 році.

У нараді, яка відбулася  23 лютого, взяли участь заступники начальника управління, в.о. начальників відділень, начальники та працівники управління та його відділень.

В.о. начальника управління Людмила Давиденко визначила мету заходу та дала загальну оцінку діяльності управління за окремими напрямками роботи у 2020 році.

Заступники начальника управління проінформували учасників наради про підсумки роботи відділень управління за відповідними напрямками статутної діяльності Фонду у звітному році, у т. ч. щодо призначення та здійснення страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей, надання медико-соціальних послуг потерпілим на виробництві та застрахованим особам, стану розслідувань нещасних випадків на виробництві, зокрема проаналізовано роботу з розслідування випадків захворювання медичних працівників гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, у т. ч. під час виконання професійних обов’язків.

Крім того, були проаналізовані видатки управління на матеріальне забезпечення у 2020 році. Зазначено, що у порівнянні з 2019 роком спостерігається збільшення кількості листків непрацездатності, що зумовлено поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), а також проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та локалізацію й ліквідацію її спалахів та епідемій.

Під час наради також наголошено на необхідності здійснення контролю за використанням роботодавцями коштів Фонду відповідно до Порядку перевірки правильності використання страхувальниками страхових коштів Фонду соціального страхування України та застосування фінансових санкцій за порушення встановленого порядку їх використання, затвердженого постановою правління Фонду від 02.10.2020 № 23.

Керівниками юридичного відділу управління та відділу внутрішнього аудиту були підведені підсумки роботи у 2020 році за даними напрямками.

З метою обміну інформацією та поширення позитивного досвіду спеціалісти відділень звітували за напрямами роботи, зокрема з питань страхових виплат, проведення перевірок використання страхувальниками коштів Фонду тощо.

За підсумками обговорених на нараді питань було підготовлено ряд відповідних доручень.

За результатами наради Людмила Давиденко визначила завдання для подальшої роботи управління та його відділень у 2021 році, наголосивши на необхідності вжиття заходів щодо своєчасного перерахування страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей, посиленого контролю за використанням роботодавцями коштів Фонду із застосуванням ризик-орієнтованих підходів, недопущення випадків необґрунтованості видачі листків непрацездатності тощо.

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області