портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Уряд Німеччини профінансує ремонт низки сільських амбулаторій у Донецькій області

Опубліковано 07 жовтня 2020 року, 14:09

Підписання меморандумів про співпрацю між Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ) та представниками органів місцевого самоврядування  у сфері покращення умов надання медичних послуг у місті Костянтинівка, селищі міського типу Райське та селі Добропілля відбулось сьогодні у Донецькій облдержадміністрації.

Відповідно до меморандумів планується, що коштом Уряду Німеччини буде проведено енергоефективне оновлення приміщень та постачання медичного обладнання для амбулаторій. Реновація приміщень проходитиме в рамках проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури – поліпшення первинної сільської медицини». Реалізує проєкт Український фонд соціальних інвестицій у співпраці з громадами та закладами первинної медико-санітарної допомоги за фінансової підтримки Уряду Німеччини. Загальний обсяг фінансової допомоги складатиме понад 24 млн гривень, а скористатись новими сучасними амбулаторіями зможуть понад 11 тисяч мешканців Донеччини.

«Ми працюємо в Україні близько 20 років, і вже реалізували десятки проєктів у багатьох сферах. Наразі наша увага направлена на покращення сільської медицини як складової загальнодержавної системи охорони здоров’я. Це дуже актуально в умовах пандемії коронавірусу, і, я впевнений, допоможе мешканцям Донецької області більш якісно слідкувати за власним здоров’ям», - сказав директор Південно-Східного регіонального представництва УФСІ Василь Буртник.

Цьогоріч аналогічні меморандуми вже були підписані з містами Краматорськ та Маріуполь, сюди на відновлення амбулаторій було спрямовано понад 15 млн гривень.