портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Урядом проведено селекторну нараду з питання виплати субсидії у готівковій формі

Опубліковано 21 березня 2019 року, 16:19 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Заступник голови облдержадміністрації І. Стокоз, представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, департаменту житлово-комунального господарства, Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області,  АТ «Ощадбанк» 19 березня поточного року прийняли участь у селекторній нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра України П. Розенка з питань надання житлових субсидій у грошовій формі та проведення з 1 березня 2019 року індексації пенсій і забезпечення її виплати.

На нараді П. Розенко, зокрема, зазначив, що з 4 березня поточного року розпочалася виплата житлової субсидії у готівковій формі громадянам, які є одержувачами пенсії через Пенсійний фонд України, а з 12 березня, тим громадянам, які не є одержувачами пенсії, через АТ «Ощадбанк».

Міністр соціальної політики України А. Рева зауважив, що кошти на виплату субсидій готівкою перераховуються в повному обсязі, відповідно до графіку.

Станом на 20.03.2019 управліннями Пенсійного фонду області забезпечено фінансування сум житлових субсидій в загальній сумі 188,8 млн грн (147,7 тис. осіб).

Звернуто увагу, що громадяни, яким житлова субсидія надається у грошовій формі, зобов’язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням готівкової суми житлової субсидії, перерахованої управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг або виплаченої їм готівкою.

 При наявності простроченої понад один місяць заборгованості житлова субсидія не призначається.