портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Увага! Складні погодні умови!

Опубліковано 03 січня 2019 року, 11:00 , Департамент з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи облдержадміністрації , Державна служба з надзвичайних ситуацій України в Донецькій області

Внаслідок переміщення активного циклону в Донецькій, а також в Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Луганський, Харківській областях, очікується ускладнення погодних умов. Вдень 4 січня випадатиме значний сніг, подекуди з дощем, посилення вітру до 15-20 м/с, місцями в Приазов'ї 25 м/с, хуртовини. В окремих районах налипання мокрого снігу та ожеледь, приріст снігового покриву 15-20 сантиметрів. Протягом ночі 5 січня послаблення, а вдень 5 січня припинення опадів.

Ускладнення погодних умов 4-5 січня відповідає І рівню небезпечності (жовтий). Такі погодні умови можуть призвести до порушень електропостачання населених пунктів, руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, ускладнення роботи комунальних служб та будівельної галузі.

На цілодобову чергуванні перебувають 2434 чоловік, у тому числі 468 – від Головного управління. Окрему увагу звернули на наявність спеціальної техніки. Так, при необхідності можуть бути задіяні 416 одиниць дорожньої, важкопідйомної, землерийної техніки, 229 одиниць – снігоочисної та снігоприбиральної техніки, а також 180 пересувних електростанцій. Особливу увагу приділено питанню обігріву населення у разі потрапляння у снігові замети. Так, підготовлено 18 наметів УСБ, 5 мобільних пунктів обігріву на базі техніки підвищеної прохідності та 2 надувних пневмокаркасних модулів.

Рятувальники Головного управління ДСНС України у Донецькій області звертають до водіїв! За можливості утримуйтесь від поїздок власним автотранспортом!  Якщо відмовитися від поїздок неможливо, у дорогу беріть із собою гарячі напої, теплі речі та перед виїздом перевіряйте рівень заряду мобільного телефону! У разі виникнення екстрених ситуацій телефонуйте до Служби порятунку «101».