портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Маріуполі стартувала програма національних обмінів молоддю GOxChange

Опубліковано 23 травня 2019 року, 15:16 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

20 травня в Маріуполі стартувала програма національних обмінів молоддю GOxChange. Впродовж 10 днів студенти з різних куточків України руйнуватимуть стереотипи про Маріуполь і Схід України, познайомляться з локальними новаторами та створять власні проекти.

Програма обмінів молоддю покликана змінити уявлення студентів про українські міста та розвинути компетенції, що допоможуть реалізовувати соціально важливі проекти. 28 студентів з 14 областей України визначать проблематику, яку хотіли б вирішити, досліджуватимуть її, напрацюють варіанти рішень та презентують власні проекти. Тож, крім руйнування стереотипів та нетворкінгу, молодь посилюватиме навички лідерства, проектного управління та командної взаємодії.


Відкриття проекту відбулось в Маріупольському державному університеті за участі керівництва вишу та представників студентської ради. Це другий прийом в стінах МДУ, адже GOxChange розпочинався як програма внутрішнього обміну студентами між Маріуполем та Ужгородом. Цього року проект набув загальнонаціонального масштабу, залучивши молодь з різних областей України та розширивши географію міст.

Під час відкриття студенти також поділились власною мотивацією стати частиною програми, пройти декілька етапів відбору та проїхати понад 17 год, аби познайомитись з Східною Україною:

27 травня о 14:00 студенти-учасники GOxChange презентуватимуть проекти, які розробляють впродовж десятиденного візиту до Маріуполя.

Організатори та партнери заходу: Мiнiстерство молоді та спорту України, громадська організація “Global Office”, Донецька облдержадміністрація, Маріупольський державний університет, Швейцарська агенція розвитку та співробітництва (SDC).

Для всіх учасників програма є безкоштовною.

Проект також реалізується в Запоріжжі, Херсоні, Харкові та Івано-Франківську.