портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Україні стаціонарного лікування потребують до 13-14% із загальної кількості хворих на COVID-19, - міністр охорони здоров’я

Опубліковано 13 листопада 2020 року, 12:00

Обов'язкового лікування в умовах стаціонару потребують до 13-14% із загальної кількості хворих на COVID-19. Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на брифінгу.

Очільник МОЗ зазначив, що надважливо дотримуватися встановлених у країні протиепідемічних правил, інакше — вже через місяць лікарняні ліжка будуть повністю заповнені, і медзаклади не зможуть приймати хворих.  

«Посилення карантинних обмежень — не популярне, але життєво необхідне рішення. Цьогорічна зима буде достатньо важкою для України з точки зору епідемічної ситуації. Головне завдання, яке наразі стоїть перед державою, — пройти пандемію з найменшими людськими втратами», - сказав він. 

Запровадження карантину «вихідного дня» дозволить зменшити кількість соціальних контактів і у такий спосіб уповільнити розповсюдження коронавірусної хвороби. Уже з 14 листопада щосуботи та щонеділі в країні будуть працювати лише транспорт, продовольчі магазини, автозаправки, аптеки (зокрема ветеринарні). Крім цього, на території всієї України запроваджений «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки.