портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Від молоді та її креативності залежить майбутнє», - Юлія Костюніна

Опубліковано 04 грудня 2019 року, 15:40 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна зустрілась з представниками Донецької обласної Ради лідерів учнівського самоврядування. Зустріч пройшла в рамках обласної акції «Відкрита влада». 

Під час вітального слова Юлія Костюніна наголосила, що обласна влада приділяє значну увагу розвитку потенціалу молоді.

«Зараз у країні основна ставка робиться на молодь. Ви знаєте усі виклики та маєте власну думку. Саме від молоді та її креативності залежить майбутнє. Ви, як молоді лідери. Можете стати ініціаторами великих змін, змінивши свої школи зсередини», - наголосила вона.

Представники учнівського самоврядування презентували програми, над розробкою яких зараз працює обласна Рада. Серед програм найбільш актуальними є програми з протидії булінгу та кібербулінгу, а також програми з поширення інклюзії серед школярів та нових підходів до національно-патріотичного виховання молоді.

Член Національної ради дітей та молоді, голова комітету з захисту прав дитини обласної Ради лідерів Катерина Нікітіна розповіла, що молоді лідери активно беруть участь у форумах та тренінгах, спілкуються з представниками центральних органів влади для розробки єдиних державних проєктів, покликаних розширити залучення учнівського самоврядування до вирішення нагальних проблем у навчальних закладах, медіації конфліктів та покращення умов навчання у школах. Інші представники учнівського самоврядування розповіли про власний досвід взаємодії шкільних парламентів з шкільними та міськими адміністраціями.

Юлія Костюніна зазначила, що розробка молодіжних програм та їх реалізація мають стати звичною практикою для усіх навчальних закладів області та наголосила, що спілкування між Радою лідерів та Донецькою ОДА може стати фундаментом для розвитку учнівського самоврядування.  

Наприкінці зустрічі молодь подарувала Донецькій ОДА вишитий герб області, який зробили відвідувачі Донецького обласного палацу дитячої та юнацької творчості.