портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Від початку року у Донецькій області зареєстровано 10 пожеж у природних екосистемах

Опубліковано 18 березня 2021 року, 12:53

Десять пожеж у природних екосистемах, у тому числі і низова пожежа у лісовому масиві, зафіксовані на території Донецької області протягом січня-березня 2021 року. Про це під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області Олексій Мігрін.

"Минулого року пожежі на території області почались у квітні, цього року ми їх вже фіксуємо. Хочу звернути увагу, що 80% усіх пожеж - це людський фактор. Тому органи місцевого самоврядування мають посилити роботу з фермерами та місцевим населенням щодо недопущення підпалів стерні та сухої трави. Щодо протидії пожежам, нами розроблений комплексний план заходів, яких необхідно буде дотримуватись усім органам місцевого самоврядування для недопущення виникнення та поширення пожеж", - наголосив він.

Участь у засіданні комісії, яке проходило під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна, взяли керівники структурних підрозділів ОДА, представники центральних органів виконавчої влади, ДСНС України у Донецькій області, Національної поліції, міські, сільські та селищні голови, а також представники інших установ та організацій, задіяних у ліквідації надзвичайних ситуацій. Протягом засідання були також розглянуті питання забезпечення безпеки на водних об'єктах області та моніторингу стану місць відпочинку людей на воді.

"Протягом минулого року збитки від пожеж на полях склали майже 3 млн гривень, проте складено дуже мало протоколів та не всі винуватці були притягнуті до відповідальності. Наполягаю на необхідності посилити роботу у цьому напрямку та звертатися з протоколами до суду. Також керівники громад, районів та військово-цивільних адміністрацій мають у найкоротші терміни провести аналіз забезпеченості засобами пожежогасіння, пожежною технікою, паливно-мастильними матеріалами для створення мінералізованих смуг", - наголосив Вадим Філашкін.

Також заступник очільника області наголосив, що органи місцевого самоврядування мають визначити та забезпечити облаштування місць відпочинку на водних об'єктах.