портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулась серпнева онлайн-конференція освітян Донеччини

Опубліковано 27 серпня 2020 року, 10:36 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Регіональна серпнева онлайн-конференція освітян «Старт нового навчального року: готовність закладів освіти Донеччини» відбулась 26 серпня.

Ця зустріч зібрала разом усіх педагогічних працівників області та управлінців.

Освітянську спільноту привітав голова облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

Освітяни обговорили найактуальніші питання нового 2020/2021 навчального року в умовах карантинних обмежень. Наголошено на основних здобутках та перспективах розвитку освітньої галузі Донеччини, розглянуто практику застосування дистанційної освіти та рекомендації МОЗ України щодо організації освітнього процесу в умовах карантину. Окреслено питання формування ефективної мережі закладів загальної середньої, позашкільної освіти в умовах децентралізації, реформування професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти та розвитку інклюзивної освіти у Донецькій області. Не залишилося поза увагою питання реформи методичного супроводу освіти, реорганізації методичних служб. Обговорювалися окремі деталі використання коштів субвенцій для створення умов навчання та забезпечення якості освіти в області.

До конференції долучилися працівники департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та управління державної служби якості освіти у Донецькій області.

Як підсумок визначено стратегічні пріоритети розвитку освіти області в умовах децентралізації, шляхи їх реалізації, спрямовано педагогічну спільноту до реалізації ціннісних пріоритетів особистості, суспільства, держави, регіону на засадах європейських вимірів якості освіти.