портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

5 квітня 2019 року смт Очеретине відбулась виїзна зустріч представників Управління містобудування та архітектури Донецької облдержадміністрації

Опубліковано 08 квітня 2019 року, 09:53 , Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації

5 квітня 2019 року смт Очеретине відбулась виїзна зустріч представників Управління містобудування та архітектури Донецької облдержадміністрації, представників Ясинуватської райдержадміністрації та Очеретинської селищної ради із студентами Донбаської національної академії будівництва і архітектури, що подали заявки на участь у конкурсі кращу концепцію формування публічного простору центру смт Очеретине (парк Перемоги та прилегла частина вул. Первомайська, вул. МПС) Ясинуватського району Донецької області.

Представники Ясинуватської райдержадміністрації висвітлили основні проблемні питання щодо існуючого стану території Парку Перемоги та висказали побажання щодо формування публічного простору в рішеннях конкурсних проектів, опрацювали основні пункти конкурсного завдання на проектування. Також студенти поспілкуватися з місцевими жителями, вислухали їх побажання щодо організації громадського простору, оглянули територію для проектування, детально ознайомились із озелененням, пішохідно-транспортними зв’язками, оглянули фасади існуючих будівель і споруд, що оточують рекреаційну зону.

Учасники відвідали Очеретинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, що є однією з опорних закладів області, де були підведені підсумки зустрічі. У ході дружньої бесіди за кавою директор школи розповіла студентам про історію смт Очеретине, цікаві факти з життя місцевих жителів, що викликало жвавий інтерес у студентів.

 Зустріч дала змогу студентам-учасникам закритого студентського конкурсу сформувати детальне уявлення про зовнішній вигляд території скверу, оточуючі її споруди, дізнатись точку зору на проектне рішення мешканців селища та представників влади, отримати вичерпну історичну довідку про формування смт Очеретине, що допоможе їм у подальшому розробленні архітектурної концепції.