портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбувся регіональний онлайн-форум «Голос жінок за мир, рівноправний та інклюзивний місцевий розвиток»

Опубліковано 13 листопада 2020 року, 16:45 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Заступниця голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна взяла участь у  регіональному онлайн-форумі «Голос жінок за мир, рівноправний та інклюзивний місцевий розвиток». 

Під час пленарного засідання «Впровадження гендерного підходу до реформи децентралізації для забезпечення рівноправного та інклюзивного розвитку на місцевому рівні» вона підкреслила важливість участі жінок у процесах соціально-економічного розвитку громад. 

ООН Жінки в Україні за підтримки урядів Норвегії, Данії та Європейського союзу в рамках програми ООН із відновлення та розбудови миру та у співпраці з регіональними і місцевими органами самоврядування Донецької, Луганської і Запорізької областей працює над посиленням лідерства і збільшення участі жінок у процесах розвитку, розбудови миру і відновлення. Організація сприяє застосуванню дієвих підходів до визначення різних потреб і пріоритетів жінок і чоловіків у місцевих громадах для подальшого їх врахування під час розробки нових місцевих політик, програм і послуг.

Починаючи з 2016 року, ООН Жінки у співпраці з Українським жіночим фондом впроваджує методологію мобілізації громад задля розширення можливостей (CME) у постраждалих від конфлікту регіонах Донецької і Луганської областей на сході України. У 2018 році ця програма охопила і Запорізьку область. Методологія CME дозволяє в рамках програми підтримувати заходи, що базуються на засадах дотримання прав людини і врахування ґендерних особливостей, а також відповідають принципу цілей сталого розвитку «нікого не залишити осторонь». Відповідно до міжнародних стандартів у сфері прав людини, програма застосовувала методологію СМЕ для боротьби з проявами нерівності і дискримінації, залучення бенефіціарів (в тому числі жіночих організацій та інших активістів, зокрема, чоловіків і хлопців) та надання допомоги найбіднішим і найбільш ізольованим і вразливим жінкам, що стикаються з множинною дискримінацією. Методологія СМЕ дозволяє ефективно залучати цих жінок до процесів прийняття рішень з питань бюджетування та планування місцевого розвитку, відновлення і організації безпеки громади.

Участь у форумі взяли члени груп самодопомоги, мобілізаторки громад, Український жіночий фонд, ООН Жінки, українські та міжнародні експерти з питань ґендерної рівності, ПРООН, ЮНФПА, ФАО, партнерські організації, представники державних обласних адміністрацій Донецької, Луганської та Запорізької областей, Міністерства розвитку громад та територій України, донорські організації.