портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Водопостачання у Костянтинівці може бути відновлено вже найближчим часом», - Олександр Куць

Опубліковано 21 червня 2019 року, 16:40 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Водопостачання у місті Костянтинівка та навколишніх населених пунктах може бути відновлено вже найближчим часом. Про це під час звіту за рік роботи повідомив голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць.

«Кризова ситуація з водопостачанням має вирішитись найближчим часом. Ми звернулись до Міністра регіонального розвитку Генадія Зубка задля надання допомоги, але дії прем’єр-міністра Володимира Гройсмана нас випередили – за його ініціативи компанія «Вода Донбасу» отримала статус «захищеного споживача» електроенергії. Я сподіваюсь, що «Укрінтеренерго» та ДТЕК дослухаються до рекомендацій уряду та якнайскоріше відновлять енергопостачання до відключених об’єктів», - заявив Олександр Куць.

Очільник області також зауважив, що проблеми з водопостачанням у Костянтинівці виникали через серію аварій на магістральних водоводах. За його словами, наразі усі пориви ліквідовано, проте водопровідні мережі «сухі» і у разі відновлення подачі води до міста пройде деякий час до повного наповнення системи та доведення тиску води до необхідного.

«Хочу зазначити, що ми готові виділити 2 мільйони гривень на часткову модернізацію водопровідних мереж Костянтинівки. Це має попередити аварійні ситуації у майбутньому», - наголосив голова ОДА.

Відповідаючи на питання журналістів, Олександр Куць повідомив, що останнім часом знизився рівень забору води з каналу «Сіверський Донець-Донбас» на тимчасово окупованих територіях.

«Ми постійно відслідковуємо рівень забору води на окупованих територіях та слідкуємо за діяльністю підприємств, які хоч якісь кошти вносили до українського бюджету. Нажаль, зі зменшенням рівня забору води ми маємо констатувати зупинку більшості підприємств», - заявив Олександр Куць.

Також під час спілкування з журналістами очільник області дав пояснення щодо водопостачання у інших містах області та запевнив, що обласна влада докладає максимум зусиль для стабільного постачання води в усіх населених пунктах регіону.