портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області продовжується відновлення житла, пошкодженого внаслідок ведення бойових дій

Опубліковано 21 червня 2019 року, 17:05 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Донецькій області продовжується реалізація проектів з відновлення житла, яке було пошкоджено внаслідок ведення бойових дій. Про це голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць повідомив під час звіту про роботу за рік.

«Наразі почалось відновлення «розмальовки» - дев’ятиповерхового будинку у Авдіївці за адресою Молодіжна, 20. Мешканці цього будинку зараз проживають у Авдіївці, і неодноразово звертались до обласної влади щодо відновлення своїх квартир. Тому це питання для нас є принциповим. Але разом з тим ми продовжуємо відновлення житла у Красногорівці, Мар’їнці, Гранітному, Талаківці та інших населених пунктах поблизу лінії розмежування, у тому числі і за рахунок обласного матеріального фонду», - заявив Олександр Куць.

Очільник області наголосив, що відновлення житла є складовою частиною відновлення миру та розвитку територій.

«Хотілося б зазначити, що 26 червня відбудеться сесія Бахмутської міської ради та буде сформована об’єднана територіальна громада. Нажаль, до її складу не увійшли Гладосове, Травневе та деякі інші села району, але райдержадміністрація продовжить піклуватись про них. Сподіваюсь, згодом села, наближені до лінії розмежування, ввійдуть до складу ОТГ та отримають додаткові стимули розвитку, але це залежить від безпекової ситуації», - підкреслив Олександр Куць.

Окремо голова ОДА зауважив, що наразі силами обласної влади та Держгеокадастру проводиться інвентаризація усіх земель області та передача земель сільськогосподарського призначення на баланс громад, що підвищує їх матеріальну спроможність.