портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юлія Костюніна проінспектувала молодіжні центри та заклади культури Іллінівської громади

Опубліковано 23 березня 2020 року, 09:12 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

19 березня молодіжні центри та заклади культури Іллінівської громади відвідали заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна, керівник Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва полковник Андрій Корабельський, старший офіцер групи з питань гуманітарної допомоги капітан Андрій Кушнір, офіцер з координації протимінної діяльності Лариса Родченко,   начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації Лілія Золкіна, начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Аліна Певна, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Наталія Тимофеєва та представники військово-цивільного співробітництва області.

Гості зазначили, що нині місцева громада має унікальні можливості стати однією з туристичних перлин Донеччини, і саме місцева молодь може написати якісний проєкт розвитку туризму, згенерувати ідеї, рухати громаду вперед.

Проєкт «Гідна країна для гідних людей» покликаний забезпечити створення молодіжних центрів – просторів, де молодь може втілювати свої ідеї у життя, спілкуватися та відчувати себе комфортно і безпечно – у новостворених територіальних громадах області.

У 2017 році у Костянтинівському районі була створена Іллінівська сільська об’єднана територіальна громада. У громаді мешкає понад 4700 молодих людей. Сьогодні в громаді працює вже 2 молодіжних центри у  с. Іллінівка (МЦ «Центр молодіжної культури») та у с. Олександро-Калинове (МЦ «ТолОКа»). На створення центрів були виділені кошти обласного бюджету у сумі 1 млн. 100 тис. грн. та кошти місцевого бюджету у сумі 850 тис. грн. У 2020 році заплановано створення ще 2 молодіжних центрів у с. Довга Балка та с. Старомиколаївка.

У с. Клебан Бик працює молодіжний центр «Коло», створений за підтримки Міжнародної гуманітарної організації «Людина в біді». На проведення ремонтних робіт з місцевого бюджету було виділено  70 тис. грн., ще 70 тис. грн. на придбання обладнання та меблів було виділено міжнародною організацією.

Щоб створити гідні умови для мешканців, Іллінівська громада активно долучається до участі у реалізації інфраструктурних проєктів в області. У 2018 році громада захистила проєкт «Капітальний ремонт Центру культури та дозвілля с. Олександро-Калинове на умовах співфінансування – 70% з Державного фонду регіонального розвитку та 30% з  місцевого бюджету. Заклад культури, який більше 30 років потребував ремонту, сьогодні отримав нове життя.

Яскравим прикладом самоорганізації мешканців Іллінівської громади є музей народного побуту  «Довкілля» у с. Олександро-Калинове. У музеї близько 2 тис. експонатів і старовинних предметів побуту. Музей складається з трьох комплексів: сільське подвір’я, кімната-музей та старовинна хата-мазанка. Працюють зали, в яких представлені експозиції періоду ХХ століття та новітньої історії.