портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

За матеріалами СБУ заочно засуджено бойовика-псевдодепутата терористичної «ДНР»

Опубліковано 06 жовтня 2020 року, 10:45

Бойовика незаконних збройних формувань – «депутата» терористичної організації «ДНР» заочно засуджено до восьми років позбавлення волі за матеріалами контррозвідки Служби безпеки України.

Слідчі органів безпеки встановили, що у травні 2014 року мешканець Новогродівки Донецької області активно сприяв організації фейкового волевиявлення. Злочинець здійснював патрулювання вулиць, охорону барикад. Крім того, бойовик змушував місцевих приватних підприємців фінансувати закупівлі бронежилетів і форми для проросійських НЗФ.

Із початком бойових дій у складі так званої «республіканської православної армії» він брав участь у боях під Донецьким аеропортом, Пісками, на Савур Могилі. За це отримав низку «відзнак» від ватажків терористів. За наявною інформацією, бойовик був депутатом «народного совєта ДНР» та є членом «громадського штабу з прифронтових територій».

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області визнав його винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 1 та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Вирок набув законної сили. Його оголошено в розшук.

Пресслужба ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях