портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА обговорили розвиток електронного самоврядування в регіоні

Опубліковано 06 жовтня 2020 року, 11:39

Потреби у розвитку електронного урядування регіону та поточну ситуацію, пов’язану з цим питанням у Донецькій області, обговорили сьогодні під час зустрічі перший заступник  голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз та делегація Академії електронного управління (Естонія).

«З огляду на європейський досвід, насамперед Естонії, розвиток електронного урядування є одним з основних факторів забезпечення успішності проведення реформ в Україні. Реформа будь-якої галузі в сучасних умовах спрямована на широке використання сучасних інформаційно-комунікаційних засобів для досягнення необхідного рівня ефективності та результативності. Адже саме інструменти е-урядування здатні забезпечити покращення якості обслуговування фізичних і юридичних осіб та підвищення відкритості, прозорості й ефективності діяльності органів влади на всіх рівнях», - наголосив перший заступник очільника області.

Голова правління, виконавчий директор Академії електронного управління Ханнес Асток у онлайнформаті звернувся до присутніх з вітальним словом.

«Наразі наш спільний з USAID проєкт вивчає потреби місцевих органів влади у Донецькій та Луганській областях у сфері впровадження електронного урядування. Сподіваюсь, що спільними зусиллями ми зможемо знайти вирішення проблемних питань та надати місцевій владі ефективну допомогу для просування реформ та інтеграції нових форм роботи до діяльності органів влади», -  зазначив Ханнес Асток.

Протягом зустрічі були розглянуті питання розвитку громад і територій у сферах, що стосуються цифрової трансформації, вдосконалення надання електронних послуг та їх інтеграції у загальнодержавний процес реформування е-послуг, планів з цифровізації на наступні роки. Окремо експерти ознайомились з досвідом використання систем документообігу та реєстрів у структурних підрозділах Донецької ОДА.