портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Замість «пакунку малюка» у Донецькій області видаватимуть гроші

Опубліковано 20 вересня 2019 року, 17:00

Про це повідомив заступник Міністра соціальної політики України Олег Коваль під час робочої поїздки у Краматорськ.

«Найближчим часом ми запроваджуємо експеримент – для батьків регіону, у якості пілотного проєкту, буде запроваджена монетизація «пакунку малюка». У Донецької ОДА виникли певні питання до механізмів видачі «пакунків малюка», через що певний час вони не видавались. Ми провели перемовини і знайшли компроміс – видачу грошової компенсації. Міністерство зі свого боку змінить законодавчі акти, а контроль за розподілом коштів та виконанням програми буде покладено на обласну владу. Питання надання допомоги контролюється міністерством соціальної політики на постійній основі», - заявив Олег Коваль.

Перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз підкреслив, що такий компроміс прийнятний і для обласної влади, і для міністерства, і для людей.

«Впровадження компенсацій дозволить дуже швидко запустити підтримку для породіль. Гроші на це надходитимуть у вигляді субвенції з державного бюджету», - зазначив він.

Олег Коваль запевнив, що зараз команда Міністерства соціальної політики детально вивчає процес формування та розповсюдження “бебі-боксів” і найближчим часом запропонує вихід із ситуації.

«Команда Мінсоцу під керівництвом Юлії Соколовської пріоритетом вважає інтереси людей! Громадяни не повинні страждати через процедурні моменти та неузгодженості! Саме тому ми у стислі терміни знайшли оптимальне рішення”, - підкреслив заступник Міністра.