портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Запрошуємо долучитися до написання ХІХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності

Опубліковано 07 листопада 2019 року, 14:22 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

З метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови, виховання високої мовної культури 8 листопада з 11 до 12:15 години, напередодні Дня української писемності та мови, Українським радіо проводиться ХІХ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Він буде присвячений 95-річчю Українського радіо.

Текст традиційно звучатиме на хвилях першого каналу Суспільного радіо UA: Українське радіо, його читатиме Олександр Авраменко.

Цього року правила радіодиктанту національної єдності зазнають змін.

Перевірити правильність написання диктанту можна буде вже за 15 хвилин після прочитання - текст оприлюднять на сайтах суспільного мовника: UA: Українське радіо та UA: Cуспільне мовлення.

Одразу після завершення диктанту всі охочі можуть надіслати свої роботи електронною поштою на адресу [email protected], щоб узяти участь у конкурсі на найкращу роботу. Це потрібно зробити протягом 15 хвилин із моменту закінчення акції - тобто до оприлюднення тексту радіодиктанту.

Додатково відбудеться конкурс на найкращий твір. Тему твору оголосять на початку ефіру, об 11:00. Його, разом із текстом радіодиктанту, потрібно буде надіслати до 10 листопада на адресу: Київ, 01001, вул. Хрещатик, буд. 26, UA: Українське радіо або на електронну пошту [email protected] з поміткою «Твір». Десять найкращих творів відзначать призами.

Запрошуємо жителів та гостей області долучитися до написання радіодиктанту. Це дуже простий і доступний кожному жанр колективної творчості, який єднає усіх незалежно від віку, освіти, життєвого досвіду чи соціального статусу, дарує особливе відчуття причетності до творення спільної справи. Єднаймося навколо мови!