портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Зареєструватися за місцем проживання – легко!

Опубліковано 08 лютого 2019 року, 10:03

Хоч раз в життя кожна людина потрапляла у ситуацію, коли необхідно змінити місце проживання, тобто прописатися або виписатися. Раніше це було можливим переважно у паспортних столах, що, зазвичай,  займало чимало часу.  Тепер все інакше: максимально спрощений процес реєстрації/зняття з місця проживання можна отримати у Центрі надання адміністративних послуг, який функціонує  у Дружківці з грудня 2013 року. До речі, дана адмінпослуга є найпопулярнішою серед населення. Відвідування ЦНАПу принесе лише позитивні емоції! Тож пропонуємо інструкцію як швидко прописатися у Дружківці.

Прописка у Дружківці: куди їхати, кого брати?

Щоб прописатися або перепрописатися у Дружківці вам варто у буден день поїхати до Центру надання адміністративних послуг, що розташований за адресою: вул.Машинобудівників, 64.

   Хто має бути присутнім при подачі заяви на реєстрацію місця проживання? У стандартних випадках, лише дві особи:

- громадянин, який хоче прописатися за певною адресою (від нього потрібні лише оригінал паспорта та квітанція про сплату адміністративного збору);

- особа, що є власником квартири чи будинку, де хоче прописатися зазначений вище громадянин (потрібні його паспорт та правоустановчі документи на цю нерухомість (договір купівлі-продажу, дарування, свідоцтво про право власності, свідоцтво про право на спадщину та інші).

    Від власника житла  знадобиться декілька  хвилин часу: перевірять документи, попросять надати згоду. 

   Доречи, сплатити квитанцію можна тут же, у приміщенні ЦНАПу. На ваш вибір термінал самообслуговування: Приват банку та Ощадбанку.

 Як прописатися?

   Зайшовши до просторого холу ЦНАПу, ви одразу побачите термінал, схожий на айбокс. За його допомогою та допомогою адміністратора на рецепції ви  отримаєте чек з номером щодо черговості обслуговування. Тут же вам  нададуть консультацію, та допоможуть заповнити необхідну заяву.  

   Почекати виклику до робочого місця адміністратора можна на зручному дивані у секторі очікування. 

Заява про реєстрацію місця проживання.

Що відбуватиметься далі? Коли на мониторі висвітиться ваш номер, який вказаний на чеку, приємний голос запросить пройти до відповідного столу. Адміністратор перевірить заяву, прийме за описом пакет документів та з’ясує прийнятний спосіб повідомлення про результат. Ваш паспорт заберуть для проставлення штампу про нове місце реєстрації і нададуть опис поданих документів, який  треба буде мати з собою у день отримання паспорта: на цьому аркуші надруковані ваші дані, номер мобільного телефону, а також вказана інформація, на який час у вас забрали паспорт.

Коли забирати паспорт з новою пропискою?

Зараз на це потрібна одна доба. Тобто, якщо ви написали заяву сьогодні об 11:00, то завтра об 11:00 вже можете забрати паспорт з новим штампом. Зазвичай, на це йде навіть менше доби. Коли буде результат вам зателефонують за номером, який ви залишили для зв'язку. 

Де і як забирати паспорт зі штампом про нове місце реєстрації?

Отримати  документи ви можете на рецепції без талонів та черги. Для цього треба тільки поставити особистий підпис за отримання документу.

 Графік роботи ЦНАПу м.Дружківка:

      -Понеділок, вівторок, четвер: з 09.00 до 16.00 

      -Середа: з 9.00 до 20.00 

      -П’ятниця: з 08.30 до 15.30 

       Прийом здійснюється без перерви на обід. 

       Вихідні дні: субота, неділя, святкові та неробочі дні.

Тепер дружківська прописка – ваша, і ви знаєте, як зареєструватися за місцем проживання.

      

Детальнішу інформацію можливо отримати за телефонами: 

+38(095)80-70-765, (06267)5-32-67 та у приміщенні ЦНАП, за адресою: м.Дружківка,  вул. Машинобудівників, 64 або надіславши лист на електронну адресу:  [email protected].


Дружківська міська рада